Portföljbolag profura

Aktiva bolag:

Nordic Food Group

Livsmedelskoncern med två verksamhetsgrenar; försäljning av bär till livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln och läkemedelsindustrin, under varumärkena Olle Svenssons/Finnerödja, samt produktion och försäljning av sylt, kolsyrad dryck och sås, under varumärkena Trensums/Finnerödja. Den huvudsakliga verksamheten bedrivs i Olofström och Tingsryd.

SISJÖ INTRESSENTER

Holdingbolag för en bolagsgrupp som bedriver tillverkning av delikatesser till konsument och storkök, under bland annat varumärkena Örneborgs Delikatesser, Skåne Finkost samt Delikatessmejeriet i Fjärås. Den huvudsakliga verksamheten bedrivs i Sisjön.
 

BALUNGSTRANDS SÅGVERK

Är ett av de mellanstora sågverken i mellersta Sverige, med en årlig kapacitet om ca 100 000 m3 färdiga varor. Balungstrands Sågverk har funnits i över 50 år och är idag en del av Profuras träkoncern Gävle Intressenter. Verksamheten är belägen i Enviken.

SKUTSKÄRS TRÄ

Koncernen tillverkar, under varumärket YesBox, spånbalar och stallströprodukter till djurägare, både på den svenska marknaden samt på export. Koncernen tryckimpregnerar också virke för de lokala hyvlerierna. Gruppen är idag en del av Profuras träkoncern Gävle Intressenter. Verksamheten bedrivs i Skutskär och Veddige.

STIGMA HYVLERI

Är ett mindre hyvleri som har specialiserat sig på inomhusprodukter av hög kvalitet, främst golvprodukter. Försäljningen sker till stor del till den tyska marknaden. Bolaget är idag en del av Profuras träkoncern Gävle Intressenter och verksamheten bedrivs i Älvsered.

SCANDI TERMINAL

Bolaget är verksamt inom lagerhantering och transportlogistiktjänster och är idag en del av Profuras transport- och logistikkoncern 3mod Scandinavia. Verksamheten bedrivs i Stenungsund.

GÖTEBORGS SCANDIBULK

Bolaget är verksamt inom spedition och uthyrning av transportenheter och är idag en del av Profuras transport- och logistikkoncern 3mod Scandinavia. Verksamheten bedrivs i Göteborg.

LE CAGNARD-GRUPPEN

Gruppen förvaltar det anrika boutiquehotellet Château Le Cagnard, beläget i Haut-de-Cagnes utanför Nice. Hotellet har 28 rum/sviter och är idag en del av Small Luxury Hotels (SLH).

PROFURA FASTIGHETER

Holdingbolag för Profuras fastighetskoncern, som idag består av 13 fastigheter. Fastigheterna som gruppen förvaltar finns belägna främst på västkusten, samt kring Stockholmsområdet, och den uthyrningsbara arean är på ca 124 504 kvm.
Avyttrade bolag:

IM HART

THOR MIDDLE EAST

JARL TIMBER

ICONIC

JAKTIA

REPAY INVEST